9.10.2019

Pikkukolmosen nimi-ideat

Nimikriiseily on jatkunut ja jälleen olen monet illat klikkaillut niin nimipäiväkalenteria kuin harvinaisempien nimien listaa etsiessäni tulevalle lapsoselle sopivaa. Hetki oltiin jo varmoja, että nimikuvio on paketissa, mutta yht äkkiä tuntuikin, että vielä on jatkettava tonkimista. Lisäksi kuulin eräällä puistoreissulla kahdesti äidin kutsuvan lastaan juuri kyseisellä nimellä ja huomattuani sen kuuluvan tämän vuoden suosituimpiin tuntui parhaalta vielä miettiä.

Nimen harvinaisuus ei sinällään ole kriteeri. Isompien tyyppien kohdalla niin on käynyt puolivahingossa. Esikoisen nimi tuli vastaan jostain nettikeskustelusta ja homma oli siitä eteenpäin selvä. Tästä puhutaan kuitenkin useimmiten lempinimellä eli suoralla lyhenteellä oikeasta etunimestä, joka onkin varsinaista yleisempi.

Kakkosen nimi löytyi harvinaisten nimien listalta, mutta kuulostaa niin supi suomalaiselta, että tuntui heti oikealta - ja pakko sanoa, että nimi sopii juuri kantajalleen (ja varmasti niille parillekymmenelle muulle samannimiselle). Kolmannen kohdalla ahaa-elämykset ovat puuttuneet täysin ja oikean nimen löytämisessä on ollut hommaa.

Olen itse vuonna -93 syntynyt Hanna. Pidän kovasti nimestäni, mutta niin pitivät ysärillä muutkin. 1-2. luokalla meitä oli kaksi samalla luokalla, lukiossa samassa ikäluokassa neljä, joista me kaksi samassa ryhmässä. Eikä siinä sinällään mitään, Hanna H. mikä Hanna H. Nimien kirjo on kuitenkin nykyään valtava mitä pidän ainoastaan rikkautena. On ok olla Juha tai Ella, mutta voi myös olla jotain ihan muuta ilman, että vanhempien valintoja ihmetellään.

Tällä hetkellä musta tuntuu, että meillä on nimi valmiina. Nimi on vanha, muttei suosittu. Ennen koko etsimisprojektia en ollut sitä kuullutkaan, vaikka etunimi löytyy jopa kalenterista (toisin kuin isompien jätkien). Sen on saanut vuosien mittaan 184 henkilöä, joista 169 on miehiä. Olisiko meidän poika 170. vai ehtiikö joku ensin? (Mahdolliselle pikkusiskolle nimi on ollut jo tovin valmiina jos sattuu niin hullusti käymään.)

Myös toinen nimi on valittuna. Kriteerinä oli, että sen ensimmäisen kirjaimen on oltava sama millä etunimi loppuu. Sanotaanko näin, että nimeen vaikuttaa myös asuinpaikka sekä se, milloin pikkutyypistä tulee täysiaikainen. Tämäkin nimi on vanha ja kieltämättä tunnettu, muttei ihan tusinanimi.


Ja nimi on...

Ehkä se jossain vaiheessa kerrotaan. Arvauksia saa heittää! Tsekkasin juuri, että jokaisen poikasen nimi löytyy myös Kaksplussan Nimikoneesta.

Kuva kuopuksen nimenjulkkareista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti